Ekollan Starttipaketti on nyt myynnissä! Käy tutustumassa siihen uudessa verkkokaupassa!

Biokomposiitti

Miksi käytämme puuperäistä biokomposiittia?

Halusimme tuottaa muovisille sheivaushöylille ekologisemman vaihtoehdon. Lähdimme miettimään erilaisia materiaalivaihtoehtoja ja ensimmäisenä mieleemme tuli puu. Vertailimme erilaisia materiaalivaihtoehtoja ja päädyimme biokomposiittiin. Näimme biokomposiitissa eniten potentiaalia sen kestävyyden ja muotoiltavuuden ansiosta. Biokomposiitin meille tuottaa Stora Enso, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä alusta lähtien 

Ei vaadi puiden kaatamista

Biokomposiitti on siitä hieno materiaali, ettei meidän tarvitse kaataa puita tuottaaksemme sitä. Biokomposiitissa käytetyt kuusi ja mänty ovat peräisin vastuullisesti hoidetusta, sertifioiduista Pohjoismaisista metsistä. Biokomposiittiin puukuitu saadaan sellun valmistuksen ylijäämävirroista. Valitsemalla biokomposiitista valmistetun puukuituhöylän vähennämme yhdessä fossiilipohjaisen muovin määrää jätteenä. Biokomposiitista valmistettu höylä on kevyt, ekologisempi ja kestävä käyttää.

Tuotetta kehittäessä huomasimme, ettei pelkkä puu ole yksin muotoiltavissa sheiveriksi. Muotoiltavuus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, kun lähdetään kehittämään kestävää käyttötavaratuotetta. Puukuitu ja polymeeri muodostavat yhdessä materiaalin, jossa yhdistyvät niiden parhaat ominaisuudet. Tuotteessamme käytetään materiaalina Stora Enson DuraSense Pure S 50%. Tämä materiaali mahdollistaa meille kestävän ja laadukkaan tuotteen.  

Kohti vastuullisia valintoja

Muovin käytön vähentäminen ja korvaaminen nousee merkittävään asemaan hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Biokomposiitin käyttöikä vastaa laadukkaasti tuotettuja vastaavia muovituotteita. Stora Enson biokomposiitteja voidaan käyttää uudelleen materiaalina jopa seitsemän kertaa tai kierrättää muiden muovien mukana ja käyttää elinkaarensa lopussa energiaksi. Biokomposiitti ei vahingoita ruokaketjua toisin kuin esimerkiksi viljoihin perustuvat materiaalit. Tuotantoketjun alkupäässä käytetty puu saadaan aina vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Pakkauksemme on tehty paperista ja se sisältää biomuovista tehdyn ikkunan. Paketti on kokonaan kierrätettävissä.  

Haluamme tuoda osamme yhteiskunnalliseen muutokseen ja auttaa ihmisiä tekemään kestävämpiä valintoja jokapäiväisessä elämässä. Koemme tärkeäksi olla muutoksen ytimessä ja kannustaa muita yrityksiä etsimään kestävämpiä materiaaleja. 

Näin puusta valmistetaan sheiveri